Kisiel na zaparcia


czarny bezJak przygotować kisiel na zaparcia?

W złagodzeniu skutków tej przykrej przypadłości pomoże Ci prosty w przygotowani kisiel z jagód czarnego bzu.

Przygotowanie: 2 łyżki suszonych jagód czarnego bzu, zalej 1/2 l wrzącej wody, odstaw na godzinę, następnie znowu zagotuj, gotuj rzez 10 minut, przecedź i ponownie zagotuj. Rozprowadź w 1/2 szklanki zimnej wody łyżkę mąki ziemniaczanej, stopniowo wlewaj do gotującego się wywaru, mieszaj dynamicznie, jak kisiel tylko zgęstnieje od razu zdejmij z ognia.

Dawkowanie: pij kisiel w przerwach między posiłkami, a najlepiej na czczo i jako ostatni posiłek.

Uwaga! Kurację stosuj do czasu, aż Twoje jelita nie zaczną prawidłowo pracować. Kisiel możesz przygotować również ze świeżych jagód.

Inne skuteczne sposoby na zaparcia

Na zaparcia bardzo skuteczne jest jedzenie gotowanej marchwi.

Przygotowanie: weź kilogram marchwi i gotuj ja godzinę w litrze wody, a następnie zmiksuj i spożywaj małymi porcjami w ciągu dnia.

Uwaga! Możesz do niej dodać jedynie majeranek do smaku lub trochę soli.

Inny prosty sposób to picie 2 razy dziennie przez dłuższy czas naturalnego jogurtu (nie owocowego ani tego odtłuszczonego). Najlepiej jako pierwszy posiłek zjadaj kubek jogurtu i jako ostatni.

Jedz też w każdej postaci buraki, a powinieneś niebawem zapomnieć co to zaparcia.

Przygotowanie: ugotowane buraki zetrzyj na grubej tarce, dodaj łyżkę oliwy z oliwek, dopraw łyżką majeranku i kminku, odrobiną soli i pieprzu i zajadaj 3 razy dziennie między posiłkami.

Eksperci Ujawniają Jak Pozbyć Się Zaparć w 5 Dni, Trzema Prostymi Metodami…

Kliknij i sprawdź»

Powodzenia 😉

Reklamy

6 thoughts on “Kisiel na zaparcia

  1. A ja na zaparcia pije rano wodę z cytryną, a wieczorem blonnik witalny z jogurtem. I wiecie co na prawdę pomaga 🙂 Polecam mój sposób wszystkim cierpiącym na tą przykrą dolegliwość.

  2. Woda z cytryną i z miodem jest ok. Do tego sporo warzyw i owoców. Ruch i jedzenie bogate w błonnik. O czarnym bzie nie słyszałam. Kiedy bardzo mnie juz męczą zaparcia stosuję czopki eva/qu. Sa delikatne i całkowicie bezpieczne.

  3. Naturalne sposoby są zawsze najlepsze, mała wada że nie działają natychmiast, zanim stracisz cierpliwość i się poddasz stosuj łagodny środek, może to być dicopeg, zmiana odżywiania się daje widoczną poprawę już po tygodniu.

  4. Dziękuję za poradę. Zatrułem się czarnym bzem w wyniku tego postu i bzdury w nim zawartej. Gdzie mam wysłac pozew sądowy?
    🙂 To powyższe to żart, fakt dośc ponury, ale czy tak do konca nierealny? Czy serwując takie zaslyszane informacje na temat czarnego bzu na swoim blogu nie boją sie panstwo, ze ktos rzeczywiscie przyrzadzi sobie taki kisiel z czarnego bzu i mu zaszkodzi, a potem znajdzie sobie prawnika kutego na 4 nogi i rogi i wycisnie wlascicieli bloga jak cytrynę?
    O co chodzi? Chodzi o to, że czarny bez nie będac UGOTOWANY jest TRUJĄCY. Fakt, jest bardzo smaczny, sam się kiedys skusilem ze względu na walory smakowe, ale potem było juz tylko gorzej. Wcale nie będąc chory na serce zaczęły się cyrki, serce wariowało , przyspieszało, zwalniało, problem z oddychaniem, tetno jak u wyczynowego biegacza po 40km maratonu. Serio chcecie bzem czarnym wyhodowac sobie rozwolnienie po zatwardzeniu? A moze chcecie sie wybrac na inny swiat, jak trafi jeden z drugim na dotychczas niezdiagnozowana wadę serca albo naczyn krwionosnych?
    Owoce czarnego bzu zawierają trujące cyjanogeny. Bez intensywnego gotowania owoców nie ma możliwosci ich pozbycia się. 10minutowe „gotowanie” w kisielu to fikcja i potencjalna droga do łozka szpitalnego. Że juz nie wspomnę o metabolizowaniu sie tych cyjanogenów i odkładaniu w wątrobie (wątroba ma problem z pozbywaniem sie wszelkich zwiazkow cyjanopodobnych).
    BRAWO Rady. Brawo Wy 😦

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s