Śmierć zaczyna się w zapchanych jelitach


jelitaWolność od zaparć w 21 dni… – DZIEŃ 6

– Rzadkie wypróżnianie (zaparcia) prowadzi do nagromadzenia toksycznych frakcji pokarmowych i gnijących złogów kału – ostrzega dr Jensen, autor wielu książek z zakresu zdrowia przewodu pokarmowego.

– To powoduje emisję trucizn do krwiobiegu, które ostatecznie mogą człowieka po prostu zabić – dodaje.

Według Narodowego Instytutu Zdrowia zaparcia ma ten, kto wypróżnia się rzadziej, niż co trzy dni.

Ale według większości źródeł, zaparcia może mieć już ten, kto się nie wypróżnia codziennie.

Dobra wiadomość: od zaparć można się uwolnić …

Doktor Anthony L. Komaroff, praktyk w Medycznej Szkole na Harvardzie, udowadnia, że zaparcia — nawet chroniczne — da się usunąć w trzech przetestowanych etapach. Pierwszym, jak sam twierdzi, jest spożywanie większej ilości błonnika.

Międzynarodowa Fundacja Zaburzeń Czynnościowych Przewodu Pokarmowego w Milwaukee podaje, że ludziom jedzącym posiłki bogate w błonnik rzadziej doskwierają zaparcia. W istocie 20 do 35 gram błonnika dziennie zmiękcza złogi kału i daje lekkie wypróżnianie.

Denis Burkitt, amerykański lekarz medycyny, przeprowadził w 1971 roku studium wśród Afrykanów wiejskich i Afrykanów miastowych. Wiejscy jedli posiłki bogate w błonnik pokarmowy, a miastowi przeciwnie. Wyniki mówią same za siebie: Afrykanie wiejscy wypróżniają się codziennie, pozostali co kilka dni.

Amerykański Dziennik Stowarzyszenia Dietetycznego opublikował w 2002 wyniki badania na Uniwersytecie w Wisconsin-Madison, USA. Badanie dowiodło: jedzenie większej ilości błonnika z pożywienia lub suplementów może zapobiec lub złagodzić zaparcia poprzez zmiękczenie stolca i przyspieszenie przejścia przez jelita.

Zatem Twoja decyzja powinna być prosta:

Błonnik witalnyBłonnik Primvitalny na zaparcia»

Błonnik Primvitalny to najbardziej naturalna i czysta forma błonnika pokarmowego, jaką można spotkać w Naturze.

~Arkadiusz Czapla

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s